No więc tego kokosa chyba nie będe wkładał chyba że będzie w akwarium pusto. piszecie że krewetki nie będą tam wchodzić... na jakieś stronie czytałem że krewetka z jajeczkami potrzebuje dużo kryjówek podobnie podczas zrzucania skóry (pancerzu). Wiec pomyślałem że kokos by był dobra kryjówką. poza tym filtracją zajmie sie jednak kaskada aquael FZN-1 ponieważ tamten wewnętrzny zajmował by za dużo miejsca. Oraz grzałki również nie kupuje ponieważ u mnie w domu jest bardzo ciepło
To chyba wszystko.....
[ Dodano: 2006-10-27, 19:24 ]No więc, akwarium kupione (33l) do zestawu kaskada aquael'a oraz grzałka aquael'a bez termostatu (grzałka tak awaryjnie). W akwarium jest narazie 6 kg czarnego bazaltu (żwirek), korzeń (mopan chyba) oraz kokos

Kompozycja narazie nie jest aktualna ponieważ korzeń jeszcze nie nasiąkł woda i nie chce całkowicie zatonąć, kokosa pewnie nie będzie a zamiast niego jakieś kamienie (jakie polecacie dla krewetek?). Za około 2 tygodnie zamierzam wpuścić molinezje a jeśli będzie wszystko ok to krewetki "red cherry".
No to podziwiajcie

Wsypywanie żwiru

Żwirek wsypany i akwa częściowo zalane

A to już końcowa (na dzisiaj) aranżacja.
Co do oświetlenia, narazie mam taką pseodobelke ze swietlówką 35W. Jest to swietlówka Radium Ralina z takimi dziwnymi "gwintami" . Emituje ona bardzo żółte światło któe nie za bardzo mi sie podoba. Jakie świetlówki radzicie do krewetek aby je ładnie wybarwiły?
Może ktoś mi cos podpowie?
[ Dodano: 2006-11-03, 17:53 ]Czy mogę w tym akwarium trzymać małe molinezje z krewetkami?