Nowe akwarium i kilkudniowe gupiki

Estia72
Ikra
Ikra

Nowe akwarium i kilkudniowe gupiki

Postautor: Estia72 » 30 sierpnia 24, 19:07

Witam, 27 sierpnia założyłam akwarium 60 litrów, jest w nim zwirek (Marina -powlekany żywicą epoksydowa dust free) , filter Aqua flow 200 biological internal ,napowietrzacz i grzałka , drugiego dnia woda zaczęła się robić biała więc dodałam drugi napowietrzacz z filtrem (Air Driven Internal corner sponge filter biological) mam również sztuczna dekoracja zamek dość duży.Dzisiaj podmieniłam około 1/4 wody gdyż woda była trochę mętna. Na tym etapie nie mam jeszcze roślin, docelowo w ciągu paru dni dorzucę: alternathera reineckki, limnophila sessiliflora, duża echinodorus bleheri, ramshorn snails, java moss, water lettuce, anubias barterii,hygrophila polysperma, hemianthus micranthemum i himianthus calitrichoides, oraz mały kawałek drewna. W planach było najpierw obsadzenie roślin i dodanie paru ślimaków by produkowały azot i po około miesiącu dodanie trochę gupików, potem 3 kiryskow karłowatych, i na końcu 6 neonow. Jednakże dzisiaj syn przyniósł od kolegi około 16 moze 20 (ciężko policzyc) gupików od 1 dniowych do może tygodniowych. Pływają na razie w 1,5 litrowej plastikowej butelce tak jak zostały przyniesione…. nie wiem co z nimi zrobić czy skołować od kogoś wody akwariowej i umieścić je w 5 litrowym szklanym słoiku z napowietrzaczem czy wrzucić do mojego niedojrzalego akwarium :shock: Dodałam też do akwarium Bacto start oraz Aqua start.

Wróć do „Woda”