Problemy:
1. Poobgryzane liście
2. Osowiały "chyba samiec" Molinezji (ta molinezja bez brzucha)
3. Za wysoka temperatura wody 24-26 C
4. Borykanie się z Azotynami i Azotanami (NO2 i NO3)
5. Mam ograniczone koszta. Mogę jeszcze wydać max. 100 zł

michal26 pisze:Zarybienie u mnie wynosi 3 cm/l norma to 1 cm/l
michal26 pisze:Za wysoka temperatura wody 24-26 C
michal26 pisze:Poobgryzane liście
michal26 pisze:Borykanie się z Azotynami i Azotanami (NO2 i NO3)
Aigel pisze:deXter, jaki ty cham jesteś
michal26 pisze:Norma to 10cm ryby na 10l (więc skróciłem do 1cm ryby na 1 l)
michal26 pisze:no i pokrywa z jarzeniówką
(zaznaczyłem już że jestem amatorem i nie wyżywajcie sie na mnie prosze!)
michal26 pisze:Aquarel 50W
michal26 pisze:Aquarel 4,7W 320l/h
NO2; 0,5, NO3; 50, GH; 7, KH; 6, PH; 7,6
michal26 pisze:10 nenów, 3 molinezje, 2 zbrojniki niebieskie, 5 kardynałków, 4 gupiki, 4 kiryski, 2 fantomy, 2 platynki, 4 danio i 2 kosiarki
Aigel pisze:deXter, jaki ty cham jesteś
OK, więc, akwa 60l, obsada: 10 nenów, 3 molinezje, 2 zbrojniki niebieskie, 5 kardynałków, 4 gupiki, 4 kiryski, 2 fantomy, 2 platynki, 4 danio i 2 kosiarki
michal26 pisze:źródło to książeczka od Tetry
skąd mam wiedzieć te parametry jarzeniówki
Wiem, powinienem oddać kardynałki, ale komu?? Do zoologicznego? Tam nie przyjmują zwrotów:!!!!!
ciosek pisze:Czy twoje żywe rosliny w ilości 4-ech to 4 sztuki czy 4 gatunki?
ciosek pisze:Jak długo jesteś po założeniu zbiornika? Może akwarium jest jeszcze nieustabilizowane (co nie zmienia faktu ze przerybione)
4 różne gatunki; moge tylko opisać wygląd roślin; pierwsza przypomina trawe(chyba nawet sie tak nazywa- trawa akwariowa), druga tak jakby takie pręty o długości 25 cm z małymi listkami, trzecia to duża roślina z liściami jak palma, czwarta to roślina przypominająca liście buraka
a tak nawiasem to jak dodać tu zjęcia, bo mam na kompie ale ich wrzucić nie moge(
pomóżcie moja molinezja ma poobgryzane płętwy!!! tak jak rośliny liście!!! nawet neony ją podgryzały, ale ją do słoika 2l przeniosłem, będzie tam 2-3 dni aż się wszytko unormuje
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości