[300] Borys27 300 L

Awatar użytkownika
BORYS27
Ryba
Ryba
Posty: 484
Rejestracja: 22 września 14, 16:32
Lokalizacja: KRK-Krzeszowice

[300] Borys27 300 L

Postautor: BORYS27 » 23 października 14, 21:36

Witam;)

zbiornik - 120 cm x 50x50 = 300 L firmy Diversa

filtr -AQUAEL TURBO 2000 l/h + JBL e1501

grzałka - AQAUEL comfort zone GOLD 300W

oświetlenie- t5 39W Sylvania LUXLINE PLUS 865 i t5 39W Sylvania AQUASTAR 10000 kelvi + oryginalne oświetlenie 2x30W 6500k T8+ Co2

podłoże - czarne bazaltowe+ piasek kwarcowy+jasny kamyczek

rosliny - kryptokoryny + dwa korzenie + mech jawajski+ ludwigie i nurzaniec

planowana obsada ;
- rozbora klinowa około 50/60 szt
-neon około 25/35 szt
- dwa kiryski + sum kirys
- parka mieczyka
-kilka molinezji czarnych
( ew jakieś 3 skalary)

obsada uległa zmianie


[img][img]http://i57.tinypic.com/51bxxy.jpg[/img][/img]
[img][img]http://i59.tinypic.com/11qms5y.jpg[/img][/img]
Ostatnio zmieniony 31 maja 15, 20:49 przez BORYS27, łącznie zmieniany 7 razy.

Awatar użytkownika
osama
Moderator
Moderator
Posty: 10977
Rejestracja: 8 listopada 04, 14:54
Lokalizacja: Wrocław Oława

Re: [300] Borys27 300 L

Postautor: osama » 23 października 14, 21:43

BORYS27 pisze:filtr -AQUAEL TURBO 2000 l/h


BORYS27 pisze:planowana obsada ;
- rozbora klinowa około 50/60 szt
-neon około 25/35 szt
- dwa kiryski + sum kirys
- parka mieczyka
-kilka molinezji czarnych
( ew jakieś 3 skalary)
Obsada 2x za duża, filtra biologicznego brak.
Akwaria: 240l---72l Dawno temu: 3x28,8l---112l Plany na przyszłość: 2x1000l (145x125x55)
http://www.siepomaga.pl/
Na pewno, naprawdę, od razu, po prostu, na razie, hodowca, reguła, rzadko, żaden, w ogóle, włączać, co najmniej...

Awatar użytkownika
BORYS27
Ryba
Ryba
Posty: 484
Rejestracja: 22 września 14, 16:32
Lokalizacja: KRK-Krzeszowice

Re: [300] Borys27 300 L

Postautor: BORYS27 » 23 października 14, 21:45

osama, ten filtr ma wklad biologiczny..
moje szkiełko ,, SKROMNE 300''
http://www.aquaforum.pl/viewtopic.php?p=339382#339382
Zapraszam do oceny :-D

Awatar użytkownika
osama
Moderator
Moderator
Posty: 10977
Rejestracja: 8 listopada 04, 14:54
Lokalizacja: Wrocław Oława

Re: [300] Borys27 300 L

Postautor: osama » 23 października 14, 21:48

BORYS27 pisze:ma wklad biologiczny..
Chyba wkładzik.

BORYS27 pisze:- dwa kiryski + sum kirys
BORYS27 pisze:podłoże - czarne bazaltowe
Chcesz, żeby się pocięły czy co?
Akwaria: 240l---72l Dawno temu: 3x28,8l---112l Plany na przyszłość: 2x1000l (145x125x55)
http://www.siepomaga.pl/
Na pewno, naprawdę, od razu, po prostu, na razie, hodowca, reguła, rzadko, żaden, w ogóle, włączać, co najmniej...

Awatar użytkownika
BORYS27
Ryba
Ryba
Posty: 484
Rejestracja: 22 września 14, 16:32
Lokalizacja: KRK-Krzeszowice

Re: [300] Borys27 300 L

Postautor: BORYS27 » 23 października 14, 21:52

wkladzik ale jest ja się na tym nie znam zobaczymy co bedzie sie działo..
a co do obsady pomysle nad tym co napisałeś bo mam w 50litrowym akwa 20 rozbor i 6 neonów to myslałem że moge dużo wiecej ich dać a te kiryski 3 też mam w małyk i chce je dać wszystkie do dużego bo likwiduje na dzień dzisiejszy małe akwarium
moje szkiełko ,, SKROMNE 300''
http://www.aquaforum.pl/viewtopic.php?p=339382#339382
Zapraszam do oceny :-D

Awatar użytkownika
KAMYK32
Aqua Rodzina
Aqua Rodzina
Posty: 3219
Rejestracja: 22 grudnia 13, 17:30
Lokalizacja: GDAŃSK

Re: [300] Borys27 300 L

Postautor: KAMYK32 » 24 października 14, 18:57

BORYS27 pisze:wkladzik ale jest ja się na tym nie znam zobaczymy co bedzie sie działo..

Tu nie ma na co czekać,a działać trzeba :razz: szkoda będzie obsady :cry: bo zatruje się własnymi odchodami(i nie tylko).A wiem o czym piszę bo go posiadam-jako mech.W takim akwa. mini to zew. potrzeba.

Awatar użytkownika
BORYS27
Ryba
Ryba
Posty: 484
Rejestracja: 22 września 14, 16:32
Lokalizacja: KRK-Krzeszowice

Re: [300] Borys27 300 L

Postautor: BORYS27 » 24 października 14, 19:12

KAMYK32, bede miał na uwadze twoje rady :mrgreen: na razie pływają tylko rozbory 20szt i 6 szt neona i małe szaleństwo mają bo z 50 przeprowadzka do 300l robi różnicę ;p;p;
moje szkiełko ,, SKROMNE 300''
http://www.aquaforum.pl/viewtopic.php?p=339382#339382
Zapraszam do oceny :-D

Awatar użytkownika
KAMYK32
Aqua Rodzina
Aqua Rodzina
Posty: 3219
Rejestracja: 22 grudnia 13, 17:30
Lokalizacja: GDAŃSK

Re: [300] Borys27 300 L

Postautor: KAMYK32 » 24 października 14, 19:58

BORYS27 pisze:KAMYK32, bede miał na uwadze twoje rady :mrgreen:

Rada jak rada :razz: ,ale szkoda marnować zbiornika(RYB) :!: z czasem to zrozumiesz! czemu? BORYS27 ,ale trzeba podjąć decyzje? czy robisz kolorowankę ze zbiorniczka czy chcesz pokazywać prawdziwe akwarystyczne zacięcie :!: ,a podejrzewam,że stać Cię na to :ok: więc daj sygnał,A POMOŻEMY ;-) i będzie się czym CIESZYĆ :ok:

Awatar użytkownika
BORYS27
Ryba
Ryba
Posty: 484
Rejestracja: 22 września 14, 16:32
Lokalizacja: KRK-Krzeszowice

Re: [300] Borys27 300 L

Postautor: BORYS27 » 25 października 14, 12:07

KAMYK32, dobra więc zapytam wprost co mam zrobic;) bo mam akwarium z wkładem biologicznym plus pod spód gąbka.. to jest tem aquael turbo 2000 . i doradzcie co mam dokupić by biologię zachować w najwyższym poziomie??

a teraz z innej bajki ; AKWARIUM stoi na tym blacie i sprawa tego typu , że jest przechylone na lewą str około 3mm (max) + 1mm na przód dodam ze jak położę waserwage przed akwarium to powinna dolegać na całości do blatu tak samo jak z tyłu akwarium a tu jest około 1.5mm różnicy na środku waserwagi.. co robić jak patrzeć na to wszystko bo nie wiem czy mam się martwić? a dodam ze pod akwarium mam styropian wzmacniany zrobiony na zamówienie o gr 1 cm.

Awatar użytkownika
KAMYK32
Aqua Rodzina
Aqua Rodzina
Posty: 3219
Rejestracja: 22 grudnia 13, 17:30
Lokalizacja: GDAŃSK

Re: [300] Borys27 300 L

Postautor: KAMYK32 » 25 października 14, 13:19

Nie wiem jaka docelowo obsada będzie zasilać ten zbiornik :razz: ,ale jaka by nie była to myśl o kubełku ;-) .

Awatar użytkownika
BORYS27
Ryba
Ryba
Posty: 484
Rejestracja: 22 września 14, 16:32
Lokalizacja: KRK-Krzeszowice

Re: [300] Borys27 300 L

Postautor: BORYS27 » 25 października 14, 13:22

KAMYK32, niestety brak miejsca by go schować na dzień dzisiejszy.. bede myslał o tym;)
a obsada to bedzie około 30 rozbor , 20 neonów dwa skalary pare milinezji parka mieczyka

Awatar użytkownika
deXter
Moderator
Moderator
Posty: 15791
Rejestracja: 7 grudnia 08, 23:29
Lokalizacja: Grójec

Re: [300] Borys27 300 L

Postautor: deXter » 25 października 14, 14:41

Jak projektowałeś akwarium trzeba było myśleć o wszystkim, bo pod akwarium masz kupę miejsca ;]
Teraz zostaje opcja zrobienia LT ;]
Aigel pisze:deXter, jaki ty cham jesteś


http://instagram.com/dexsuj_pierc <--FOLLOW ME!
Estimative Index
Nawozy Blue-Line kocur stuffik dla naszych chwastów

Awatar użytkownika
BORYS27
Ryba
Ryba
Posty: 484
Rejestracja: 22 września 14, 16:32
Lokalizacja: KRK-Krzeszowice

Re: [300] Borys27 300 L

Postautor: BORYS27 » 25 października 14, 15:00

deXter, no właśnie kupa miejsca zamknięta i nie wykorzystana aż sam się dziwie jak mogłem nie pomysleć o tym heh a mogłem zrobić szafeczke zamykaną tam z prądami i otworami na węże z kubełka hehe :niewiem: :niewiem: :niewiem: :niewiem: :niewiem: :niewiem: :niewiem:
moje szkiełko ,, SKROMNE 300''
http://www.aquaforum.pl/viewtopic.php?p=339382#339382
Zapraszam do oceny :-D

Awatar użytkownika
BORYS27
Ryba
Ryba
Posty: 484
Rejestracja: 22 września 14, 16:32
Lokalizacja: KRK-Krzeszowice

Re: [300] Borys27 300 L

Postautor: BORYS27 » 11 listopada 14, 13:40

3 tydzien :ok:
[img][img]http://i57.tinypic.com/2uz6t6p.jpg[/img][/img]
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
BORYS27
Ryba
Ryba
Posty: 484
Rejestracja: 22 września 14, 16:32
Lokalizacja: KRK-Krzeszowice

Re: [300] Borys27 300 L

Postautor: BORYS27 » 11 listopada 14, 13:57

po 3 tyg przechył akwarium na lewą strone wyglada tak i wynosi max 4mm czy to GROZNE??????????



Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości