Wymiary zbiornika: 90x30x32, akwarium podzielone na 3 oddzielne baniaczki
Oświetlenie 2x30W + odbłyśniki z folii aluminiowej
Filtracja: od lewej Fan-2 plus, Power Clean 350, Fan-micro
Ogrzewanie: 50W Aquael
Dodatkowe wyposażenie: śliczna pokrywa zrobiona przez Jarka
Fauna: wszystkie 3 kostki zamieszkują krewetki RC, w kostce po lewej (tam, gdzie jest bałagan) tymczasowo pływa 10 Hyphessobrycon amandae - bystrzyk amandy, bystrzyk karlik
Flora: ok 8 rodzajów mchów (willow, peacock, taiwan, flame, phoenix, singapoore, weeping, xxxx-moss?), 2 gatunki microsorium, hemianthus mały, Bolbitis heudelotii, wgłębka, pelia, kryptokoryna, blyxa japonica.
Parametry wody: kranóweczka made in Wrocław
Wiek zbiornika: ciężko powiedzieć, zbiornik zakupiłem 5-10-2008, następnie zalewałem powolutku zbiorniczki, kompletowałem sprzęt (za co też dziękuję Jarkowi), następnie oświetlenie itd, itp. Pełną parą zbiorniczek po prawej ruszył ok 1,5 miesiąca temu, środkowy ok miesiąc temu, a w tym po lewej dopiero zaczynam coś kombinować
Dekoracje: łupki filitowe, korzenie, gałęzie.
Fotki:
całość

Prawy:

Środek (phoenix z przodu na kawałkach kokosów nieszczególnie tu pasuje, ale ma tu dobrą opiekę i póki co zostanie. Na zdjęciach ten baniaczek nieszczególnie się prezentuje, w rzeczywistości znacznie lepiej wygląda):

Lewy (bałagan, brak tła, sprzęt na widoku):

Specjalne podziękowania dla Jarka i Polobisa, bez których mój baniaczek wyglądałby na pewno inaczej

.Gratuluję Osama